torstai 31. joulukuuta 2015

Tervemenoa 2015, TERVETULOA 2016!

Kovin laiskasti olen bloggaillut, mutta perinteistä pidetään kiinni!
Vuosi on siis ihan jokusen tunnin päästä vaihtumassa uuteen, eikä vielä ole tullut kirjailtua mitään tavoitteista...
So here goes.


Viime vuonna listasin TÄMMÖISTÄ, joten alottelen kertaamalla niitä tälle vuodelle asetettuja tavotteita...

Kunnonkohotuksen lisäksi toivon ja tavoittelen tottakai aina terveyttä koko laumalle.
Noh, Romin talvi meni saikuttaessa poistettua vasemman etusen varvasta. Operaatio ja kuntoutus meni hyvin, mutta ihan entisellään liikkeet ei varsinkaan kylmällä ja märällä kelillä ole. Pääasia kuitenkin, että Romi nauttii elosta ja juoksentelusta ihan yhtä paljon ko yhtä varvasta rikkaampanakin.
Kesä sitten meni Birken osalta metikköön, kun toukokuussa revähtänyt reisilihas otti aikansa parantuakseen.
Suruksemme myös Birken Wellu-poika nukkui ikiuneen...
Mitä emäntään tulee, niin ihan helpolla en päässyt minäkään... Alkuvuoteen mahtui surua, kevät ja alkukesä meni mönkään epäonnistuneen lääkekokeilun (migreeninestolääkitys) takia ja muutenkin vuoteen on mahtunut tavallista enemmän stressiä mm. työasioista.
Ilokseni voin kuitenkin todeta, että ME SELVITTIIN ja meno jatkuu mukavaa vauhtia valoa kohti!

ROMIN TAVOITTEET tälle vuodelle olivat:

TK1... Romin kanssa kisasin kolmesti. Eka oli ex tempore NPKH:n SM-joukkueessa, jolloin saatiin ko saatiinki kolmostulos, vaikka Romi ei ollut lainkaan tokotuulella. Toinen koe oli rotumestis uusilla säännöillä ja ykkönen ei jäänyt ko 7½ pinnan päähän! Kolmas koe oli kotikentällä, mutta ohjaaja mokaili molempien koirien suoritukset ja saatiin saatiin vielä toinen ALO3.

FH1 jäi myös saavuttamatta, mutta koska Romin varvasamputaatio jätti jälkensä lihaksistoon ja liikkeisiin, oon ylityytyväinen jo siihen, että sain tehdä Romin kanssa appenzellihistoriaa ja olla ensimmäinen appekoirakko, joka Suomessa fh:lla on nyt kisannut!

Vetskukehät korkattiin kotinäyttelyssä Nokialla (EH) ja sitten pyörähdettiin vielä juhlaerkkarissa (ERI2). Meillä oli kivaa ja muistin vielä, miten näyttelykehässä mennään.

BIRKEN TAVOITTEET tälle vuodelle olivat: 

Voivoivoi ykkönen... Ei tullut ei.
Toki kisattiinkin vaan 5 kertaa, sillä aktiivisimman kisakauden (touko-heinäkuu) Birke oli reidestään saikulla, mutta hitusen olen kyllä pettynyt. Yksi vahva kakkonen ja loput nollia ei nyt ollut se, mitä haettiin, mutta se on pakottanut miettimään ja kehittymään.

Sanomattakin selvää, ettei kuninkuusluokan korkkaus -tavoitekaan tullut toteutettua... Mutta kyll me vielä ehritään!

FH1 sai Birkellä jäädä oottamaan seuraavaa kautta. Kovasti kuitenkin edettiin tällä kaudella Birken kanssa ja tykkään erittäin paljon siitä, mihin suuntaan ollaan menossa...

2. Suomen CACIB jäi ihan yrittämättäkin... Intressit Birken kanssa oli tällä kaudella ihan muualla, mutta kyllä me sentään erkkarissa käytiin tokoa esittelemässä.


Mitähän me sitten ensivuodelta ootettaisiin ja tavoiteltaisiin?

Ennenkaikkea toivon sitä TERVEYTTÄ ja hyvää oloa, iloisia onnenhetkiä ja oppimista. Erittäin erittäin erittäin paljon odotan myös muuttoa KotiKolosta hiukka isompaan Kotoon tuohon vähän matkan päähän...
Tänä vuonna oon joutunut nöyrtymään, kun vaikeuksia on tullut, eikä vaan ole pystynyt vastaamaan niihin haasteisiin, joita itselleen oli suunnitellut, tarpeeksi hyvin. On siis tullut opeteltua hyväksymään myös niitä takaiskuja ja epäonnistumisia. Tässä - sekä harrastuspuolella että yksityiselämässä - minun läheiset on olleet korvaamaton apu. Ovat kuunnelleet valitusta ja angstaamista, tsempanneet, kironneet yhdessä ja tarvittaessa sanoneet suoraan, kuinka tyhmältä oon kuulostanut. Kiitos. 
Ensivuonna haluan voida hyvin, jaksaa paremmin ja lakata murehtimasta liikoja.

Mutta koska tämä on kuitenkin jonkinsortin wannabe-reeniblogi, niin nyt sitten niihin reenitavoitteisiin!!!

Romi 2016:


  • Kisa-/harrastuskunnossa pysyminen! 
    Mikäli talvi menee varvastelujen osalta hyvin ja kesällä päästäisiin tällä kertaa säännöllisesti luonnon lihashuoltoon (= uimaan), uskon, että päästään täysipainoisesti touhuamaan enskaudellakin...
  • FH1 
    Jatketaan harjoituksia. Tän kauden jälkeen oon todella paljon viisaampi siitä, mitä tehdään ja mitä ei todellakaan tehdä... Sitten passaakin toivoa, että koepaikkojakin viel heltiäis!
  • TK1
    Oon luvannut, että Romi pääsee tokosta eläkkeelle koularin saatuaan... Eli niin kauan koitetaan, kun kunto kestää ja on kivaa. Uusi alo kyllä sopii Romille paremmin. 

Birke 2016:



  • FH-koeuran korkkaus
    Periaatteessa koulariahan tässä heti jo lähretään hakemaan, mutta loppujen lopuksi jo se, että saadaan debyytti tehtyä on saavutus. 
  • VOI1 
    Tämä ei ole enää koiran osaamisesta kiinni. Tällä kaudella on pureuduttu ensin koiran ja loppukaudesta erityisesti emännän väärään mielentilaan. Etsimme ja löydämme ja valjastamme The Ommmin ja sillä pääsemme eteenpäin!
  • EVL-debyytti
    Tämä on ISO kysymysmerkki. Mutta koska haluan kuitenkin pysyä positiivisena, niin voisin aatella, että kenties loppukaudesta voitas käydä koittamassa (jos nyt siis ensin päästään sieltä voivottelemasta...). 

Yritän tietoisesti olla hiukan löysempi ensvuoden tavoitteiden kanssa, sillä tälle vuodelle ne oli kyll liian tiukat ja nyt se kaihertaa... 
Katsotaan, pysytään positiivisina, nautitaan ja mennään yhdessä eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kah, kiva kun poikkesit.
Jätäs tassunjälkesi!